Nakon premijere predstave “Ružno pače” 15.07.2015. koja je nastala prema istoimenom djelu Hansa Christiana Andersena u suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar, Dragon teatar započeo je sa svojom petom ljetnom turnejom 03.08.2015. ispred Doma kulture na Velom Ižu u suradnji s KUD-om Sloga.

Slijedi igranje predstave 10.08. u 21:00 sat ispred škole na Istu, zatim 12.08. u Petrčanima ispod vrtla, te 23.08. u Salima na Pjažolovom mulu.

Osim predstave “Ružno pače” ansambl Dragon teatra odigrat će i svoju prvu neslužbenu predstavu “Buža” na Molatu 17.08.2015.u 21:00 sat na Trznom.

U predstavi “Ružno pače” igraju :Lora Lekaj, Lucija Matković, Elena Bukvić ,Josip Gregov i Ena Begović. Režiju, dramatizaciju i produkciju potpisuje voditeljica Dragon teatra Maja Šimić, a kostimografiju Anita Goreta.

Pokrovitelji predstave su Grad Zadar i Ministarstvo kulture, a podršku je pružio AKC Nigdjezemska.

Predstavu “‘Buža” izvela je premjerno Samostalna kazališna ekipa, u suradnji s Teatrom Verrdi i Obrovačkim kulturnim ljetom, 08.06. 2010. godine u dvorani bivšeg kina „Pobjeda“

Nakon premijere predstava je odigrana tridesetak puta: U Zadru- trg Sirac, Bokanjac, Diklo, Stanovi, Kneževa palača, Staro kazalište lutaka, zatim u Pašmanu,Tkonu,Benkovcu, Karinu, Sv. Filipu i Jakovu, Povljani,Silbi, Kukljici, Skradinu, Poreču, Rabu,Ugljanu,Velom Ižu, Salima, Kalima, Olibu, Skradinu.

U predstavi igraju:
Mimi Zadarski, Miro Pucar, Vinko Radovčić i Ivan Genda
Režiju potpisuje Maja Šimić, scenografiju Marija Jevtić, a fotografiju/design zvuka: Tihomir Franov